Ariza

Spelas av: Feffie

Namn: Ariza
Kön: Kvinna
Ålder: 25år
Längd: 169cm
Tyngd: 68kg
Ögonfärg: Violetta
Hårfärg: Grå
Folkslag: Wolhu
Civilstånd: Singel

Biografi
Kommer

Bakgrund
Ariza föddes för tidigt och var ett väldigt litet och ynkligt barn, men trots den för tidiga födseln så överlevde hon och medan hon växte upp så märkte hennes familj och resten av gruppen att hon var en riktig krigare.
Hon var som en ”pojkflicka”, vägrade plocka blommor och laga mat med de andra flickorna utan lärde sig istället att slåss med svärd och jaga bytesdjur med pilbåge. Med detta sagt så var inte alla kvinnor dömda att vara i köket eller göra ”gulliga” saker (mer om detta i Information Om Wolhu´s). Ariza upptäckte även att hon var lite annorlunda jämfört med de andra. Under många av hennes krigslekar med de andra barnen så lade alla märket till att varje gång hon skrek i en viss tonart så fick alla i närheten av henne så ont i öronen att de släppte allt de höll för händer och höll sig smärtsamt för öronen. Detta är något hon tränat på och ibland även använder under jakt, då hon är ensam med bytet.
Hon är väldigt social och äventyrssökande, även detta var hon som barn och vandrade ofta iväg från tryggheten i gruppen och sökte sig till platser som var förbjudna, vilket ofta resulterade i olika straff, oftast fysiska.

Personlighet
Äventyrlig, social, hård, lojal, envis

Familj
Hennes familj består av mamma, pappa, storebror och lillasyster. Ariza avgudar sin familj och skulle kunna göra vad som helst för att skydda dem och hjälpa dem på alla möjliga sätt.
Mora – Mamma
Azgaroth – Pappa
Krom – Storebror
Lita – Lillasyster

Egenskaper och förmågor
* Otroligt duktig på slåss med svärd
* Skjuter mitt i tavlan med pilbåge
* Kan kasta knivar otroligt bra
* När hon skriker upplever folk runt omkring henne väldig smärta i öronen

Svagheter
* Kan inte simma
* Pratar otroligt fort och mycket då hon är nervös
* Rädd för att såra sin familj

~ Information om Wolhu´s ~
En Wolhu ser ut som en hybrid mellan en varg och en människa, hur de ser ut är väldigt varierande. Vissa har svans och vargansikte, medan andra bara har svans och mänskligt ansikte. Andra har päls över hela kroppen medan andra bara har päls på benen. Det är väldigt varierat med andra ord.
Wolhu´s lever i Harvadars Regneskog, väldigt nära bergen. De är en sällsynt ras då de blir lärda från ung ålder att hålla sig borta från människor, alver, därgar, mörkeralver, ja alla egentligen. De är ett ganska fridfullt folk men lär sig vid ung ålder att slåss med svärd, knivar, yxor och andra tillhyggen för att försvara deras hem.
Kvinnorna sysslar mest med hushållet och barnen, men även de tränas i stridsteknik för att kunna försvara sig själva och varandra. De har väldigt starka och framförallt lojala band till sina släktingar och övriga i gruppen och de är väldigt svårövertalade över lag då det kommer till att gå emot det de lärt sig.
Eftersom de aldrig sett människor eller något annat folkslag överlag så varierar beskrivningarna på dessa folk. Allting är baserat på folksägner och vittnesmål av andra Wolhu´s som vandrat iväg för långt och råkat stöta på några andra folkslag.
Hur bor då dessa varelser? Jo, många bor i trädkojor en bra bit upp i träden, kamouflerade så att de inte ska vara lätta att se. Men vissa föredrar att bo i grottor i bergen för att det är svalare där, men de håller sig ändå ganska nära varandra.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.