Post has published by Feffie
Viewing 18 posts - 1 through 18 (of 18 total)
 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Amnestria Wynjor

   

  Hästens ansträngda andetag fick Amnestria att kasta en blick över axeln igen. De var förföljda av några banditer som hade hundar som bet hennes häst i hasorna. Hennes häst, som hette Theron, galopperade så snabbt som han bara orkade. Han var en gammal häst nu, hon hade haft honom sedan de var båda unga, så hon förstod att han inte skulle orka hela vägen hem. Hopplösheten fyllde henne, tillsammans med skräcken och rädslan. Hon kunde inte försvara sig mot banditer, ännu mindre ilskna hundar. Männen bakom henne kom närmare och närmare och nu kunde hon höra hur de skrattade och ropade, men vad de ropade hörde hon inte, eller så ville hon helt enkelt inte höra det.
  Det var då de kom fram till en dunge som Theron stegrade sig för något framför dem och Amnestria föll baklänges ur sadeln. Hästen var dock väldigt trogen och var kvar vid hennes sida så de blev omringade av banditerna och de skällande hundarna. Hon plockade upp en lång gren, bröt av några kvistar och höll upp den framför sig som om det vore ett svärd. Hopplösheten var tillbaka och hon såg på männen med sina vita ögon, såg hur de skrattade åt henne igen. Kanske var detta kul för dem men hon kände sig som en försvarslös fågel som flera katter nu skulle leka med tills de bestämde sig för att mörda henne. Vad skulle hon ta sig till? Hon kastade en blick på Theron som frustade och halvt stegrade sig igen, hon såg att han ville springa men ändå var han kvar vid hennes sida.
  ”Snälla sluta.” bad hon ynkligt där hon stod, såg hur männen steg av hästarna och började närma sig henne. Theron sparkade bakut mot några män, men då kom en hund och bet tag i hästens ben. Hästen skriade högt av smärta medan Amnestria själv skrek högt. Hon klarade inte av att se sina djur i smärta, vad skulle hon ta sig till?

   

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Om inte männens brölande, eller kvinnans bedjande väckte Camthalion, så gjorde hästens skri det. Ett irriterat mumlande kom ifrån honom, där han halvsovit på en av grenarna längre upp. Vanligtvis brukade inte den äldre alven lägga sin näsa i blöt. Faktum var att han var allt för gammalt för sådant. Men här skulle han inte få någon sömn och om han hjälpte till så skulle han kunna vila sina slitna ögon igen.

  Självsäkert sträckte han sig mot sin pilbåge för att spänna den, han lyssnade efter Sunnivas kraxande och när korpen var nära en av banditerna och gav ifrån sig sitt läte, avfyrade han sin pil som borrade sig in i en av deras bröst. Ännu ett läte från korpen och en till pil träffade en bandit i pannan så den föll stupad framåt. Camthalion lade en tredje pil i sin båge för att rikta den mot den tredje banditen.

  “Mina goda herrar, jag föreslår att ni lämnar tösen i fred och tar ert pick och pack.” påpekade han med en röst som bröt rejält på det allmänna språket. Lite mer mjukt, uppenbarligen en alv gömd i trädet.

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Den första pilen ven genom luften och träffade en av männen som gav ifrån sig ett slags pysande ljud innan han föll ihop. Sedan kom en till pil som träffade den andra i huvudet. Amnestria greppade så hårt om pinnen att hennes händer blev helt vita, eller i alla fall vitare. Banditerna såg sig omkring och främlingen som skjutit tog till orda, vilket fick både banditerna och hon själv att se upp i trädet. På rösten lät det som en man men vad gjorde han i trädet? Hon vågade inte säga något, istället stod hon där och iakttog allting.
  Banditerna drog svärd, skrek så högt de bara kunde.
  ”Kom fram din ynkrygg!” inte för att Amnestria höll med, trädmannen var ingen ynkrygg, bara smart som inte kommit fram. Hur skulle han kunna klara av tre stycken banditer? Det hade varit fem innan men nu var två av dem borta. Hundarna gläfste runt Therons ben men en av männen visslade och då blev hästen lämnad ifred, för stunden. Istället började hundarna följa med männen bort mot trädet och hon bet sig hårt i läppen. Hur kunde hon hjälpa till? Hon var inte längre i fokus så hon skyndade bort till en av de fallna männen, greppade svärdet och försökte lyfta det, men det var tyngre än vad hon trott, så hon gav upp sina försök och klamrade sig hårt fast i pinnen.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Så klart. Aldrig kunde det vara någon ro. Kanske han enbart skulle ha hållit sin käft och försökt sova igenom oljudet. Men nu hade han ju redan trampat i klaveret. Stövelmask.  Utan att riktigt tänka på det, släppte han ännu en pil som ven i en av banditernas axel. Han tog sig ner, inte så smidigt man kunde tro att en alv var utan rätt klumpigt.

  “Nästa hamnar mellan dina ögon. Så, hur ska vi ha det?” frågade han, fortfarande lugnt. För att blicka mot den unga kvinnan och rynkade lätt på ögonbrynnen.

  “Akta så du inte tappar den på dina sköra tår där, tös”

   

   

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Ett skrik hördes då ena mannen träffades av en pil i axeln och Amnestria backade några steg, hörde att mannen som kommit ner ur trädet talade till henne och hon kände nästan hur hon ville le. Absurt. Men istället för att svara så stod hon bara där och stirrade som ett skrämt rådjur. Männen närmade sig mannen vid trädet, de visslade åt hundarna som genast satte fart och en efter en gjorde de utfall mot mannen innan banditerna hann fram. Det var kört nu, eller hur? Amnestria såg sig omkring för att se om hon kunde använda något till att hjälpa till, men hon såg ingenting. Istället sprang hon fram och drämde kvisten i huvudet på en av banditerna som grymtande vände sig om emot henne. Det kanske hjälpte mannen lite? Hon backade, svalde hårt och grep ännu hårdare om kvisten som hon hytte med mot banditen som gav henne en skeptisk blick.
  ”Det är fegt att bussa hundar på en enda individ, hur kan ni?!” nästan skrek hon uppgivet och slog till banditen med kvisten. Hennes ord måste fått de andra att haja till för i ögonvrån såg hon hur de tittade på henne en kort stund. Det måste väl ändå hjälpa?

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Hundarna gläfsade efter Camthalion som gav ifrån sig ett smärtsamt läte när en hund bet honom i benet. Lite ilsket drog han bort ena hunden, däremot verkade dem alla röra sig bort från honom och mot flickan med den stora grenen som attackerade.

  Lite haltande rörde han sig mot den unga kvinnan med pinnen för att dra sin kniv för att hålla den framför sig. Beredd att gå till attack om något sådant skulle behövas.

  “Lämna tösen och mig ifred, så får du komma hem till din familj” sa han med en irriterad röst.

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Amnestria såg mannen från trädet kom fram till henne och hon bet sig hårt i läppen då hon märkte att han haltade. Hade en av hundarna kommit åt honom? Vem annars? Banditerna flinade åt mannens ord, gjorde en gest runt omkring dem.
  ”Senast jag tittade så var vi tre män och tre hundar mot dig.. och en tös med en pinne.” banditens röst var roande och hon sneglade mot en av hundarna. Om hon bara fick tag i pälsen så kunde hon anta dess skepnad och troligtvis hjälpa till bättre. Men hon hade ingen tid i världen att flå en hund, dessutom hade hon inget vapen att ens döda hunden med.
  Då ena banditen kom närmare så hytte hon med grenen, men mannen bara skrattade roat innan han gjorde ett utfall mot främlingen från trädet.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Ett irriterat läte lämnade hennes läppar och han skakade nätt på huvudet åt banditernas dumhet. Att de ens hade mage. Förstås inte första människan med för stor mage. Han tog sitt ena skaft till dolken och körde in det i dess mage så den hukade framför sig för att sedan se mot flickan.

  “Vad står du och glor på! Se så, spring efter hästen!” påpekade han, kanske ännu mer irriterad och såg mot den andre banditern för att spänna en pil i sin båge.

   

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Kvinnan studerade det som hände framför sig och det var inte förrän då mannen talade till henne som hon fick fart. Theron gnäggade skrämt och Amnestria högg tag i tyglarna, klappade honom snabbt på halsen innan hon svingade sig upp i sadeln. Hästen snodde runt och galopperade fram till mannen som hoppat ner ur trädet, stannade upp och stegrade sig, som för att försöka skrämma bort hundarna som gläfste efter hans ben. Då Theron landade på marken så räckte Amnestria ner ena handen mot mannen ifall denne ville ha hjälp upp på hästen.
  De andra banditerna verkade ta till flykten då de också sprang efter deras hästar.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Lite förvånat såg Camthalion mot handen. Som om han inte riktigt kunde förstå att någon skulle visa någon vänlighet. Ett tag stirrade han enbart på den men han skaka nätt på huvudet.

  “Vad gör du tös?” frågade han, lite förvirrat, och skakade ännu en gång på huvudet för att se mot trädet som han hade suttit vid. Fanns det ens någonstans han kunde andas och finna lite ro?

   

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Banditerna tog sig upp på hästarna och försvann iväg, mannen från trädet hade verkligen satt skräck i dem. En hund stod kvar längre än dom andra men försvann snart också iväg. Amnestria såg ner mot mannen som skakade på huvudet och vid frågan så log hon stort.
  ”Låt mig få ge er ett varmt mål mat och en säng att sova i, som tack för hjälpen. Det är det minsta jag kan göra.” svarade hon och höll fortfarande handen sträckt mot mannen.
  ”Utan Er kunde det gått riktigt illa, låt mig få återgälda det på något sätt.” hennes leende blev om möjligt ännu större och dom vita ögonen studerade mannen. Theron rörde lite på sig under henne, men stod kvar, men han verkade lite otålig. Han ville säkert att de skulle bege sig hemåt.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Camthalion var lite osäker på det hela, men han kisade lite med ögonen och fick se att det var en alv framför honom. Lite förvånat skrockade han till. Nå inga smutsiga människor åtminstone, alltid något. Och en säng skulle sitta fint. Skulle det inte? Han harklade sig lätt och tog tag i hennes hand för att låta sig hjälpas upp. Även om han hatade att ta emot hjälp. Trots allt kunde han det mesta själv. Även om han inte riktigt var… lika kapabel som förr.

  “Det låter bra med tak över huvudet.” sa han och kisade upp mot himmelen som blivit allt mörkare över dem.

  “Och vem är du?”

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Snart befann sig mannen bakom henne på hästryggen och hon styrde Theron hemåt. Hästen började röra på sig och då mannen frågade vem hon var så vred hon lite på huvudet så att mannen skulle kunna höra henne bättre.
  ”Amnestria Wynjor.” svarade hon med glad röst och kikade över axeln, mest för att se så att mannen var kvar.
  ”Vem är Ni?” ja, det ville hon väldigt gärna veta. Hennes riddare som dykt ner från trädet för att hjälpa henne, var inte det en riddare så säg? Det dröjde inte lång tid innan de var framme vid det pampiga huset och hon gled ner från hästryggen. Theron frustade belåtet över att vara hemma igen men Amnestria var bekymrad, hästen hade fått ett sår på benet av en av hundarna som bitit honom.
  ”Jag ska bara se efter Theron.” sade hon till mannen, sadlade av och rengjorde såret bäst hon kunde.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Förstås visste inte Camthalion vem denne Amnestria Wynjor var. Säkert någon fin i kanten dock, av kläderna att dölja. En alv också förstås. Lite förvånat såg han upp mot det pampiga huset när de närmade sig. Vem var det egentligen han hade räddat?

  “Camthalion, från Nela’thaënas.” presenterade han sig, simpel som han var. Förstås var det inte så mycket mer än det. Inte längre och han fann det inte riktigt viktigt att fylla i allt annat som hade hänt i hans längre liv. För denna alv var väl ung. Det måste hon vara!

  Camthalion stod vid hästen och lugnade den genom att stryka dess mule milt medan hon tog hand om såret. Håren så mjuka under hans sträva händer.

  “Det kommer gå bra”

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Amnestria såg bak mot mannen som tydligen hette Camthalion, men hon hade bara hört talas om stället han kom ifrån, aldrig besökt det själv.
  Väl i stallet så log hon svagt då mannen lugnade Theron medan hon tvättade såret och sedan lindade det lätt för att inga insekter skulle komma åt det. Hon rätade på sig med en ansträngd suck och vred blicken mot Camthalion.
  ”Gillar du hästar? Han verkar gilla dig.” sade hon och klappade på hästens hals innan hon gjorde en gest emot huset.
  ”Kom så gör vi i ordning lite mat och ett rum åt dig.” hennes föräldrar vred sig nog i graven när hon bjöd in främlingar i det stora, vackra huset. Men hon var less på att vara ensam och hon trodde inte detta var någon man som skulle göra henne något, han hade ju precis räddat henne! Han var ju en riddare i hennes ögon.
  Hon gick in i huset som direkt var en stor hall med två trappor, en på vardera sida. Till höger låg ett sällskapsrum och till vänster var köket. Bakom trapporna var fler rum såsom ett bibliotek samt dörrar ut mot den stora gräsmattan. Men Amnestria gick till vänster för att komma in i köket och började se sig om efter något ätbart till hennes räddare.
  ”Något speciellt du är sugen på?”

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Åt hennes fråga höjde han lätt på ögonbrynet. Han hade ingenting emot hästar. Djur som djur, de brukade ha mer vett än de flesta människor. Eller vissa alver. Blicken vandra mot flickan för att le snett och nicka till slut för att sedan följa efter henne. Varken mat eller lite sömn skulle vara allt för illa. Han haltade lätt när han gick och det kanske var mer tydligt nu när de rörde sig tillsammans. Långsammare som han var.

  “Det som bjuds, blir bra.” kommenterade han. Trots allt var han inte riktigt någon som var kräsen. Hur skulle han ens ha råd att vara det? Nog för att han var högalv i grunden, men en fattig sådan. Han suckade tungt och såg på den naiva flickan. Det fanns något som påminde honom om henne.

  “Vad gör en naiv högalv som du själv ensam ute i den stora skrämmande världen?”

 • Rollspelare
  Member since: 22/08/2021

  Hon ville så gärna fråga honom varför han haltade, men hon ville inte vara för framfusig och nyfiken. Det var inte så kvinnligt, eller hur?
  Då han sade att han tog det som bjöds så visste hon inte riktigt vad hon skulle plocka fram till en början, men samtidigt som hans fråga kom så dukade hon fram en nyligt tillagad kyckling, bröd och andra tillbehör.
  ”Det kan man fråga sig, eller hur? Och jag är väl ändå inte så naiv?” hon log stort mot mannen, gestikulerade åt honom att ta plats vid bordet.
  ”Ät nu, det finns mer om det inte räcker.” sade hon, rättade till klänningen då hon också tog plats vid bordet och tog en brödbit.
  ”Du sa att du är från Nela’thaënas, hur är det där? Jag har alltid velat åka dit.. Kan du inte berätta?” frågade hon och ögonen glittrade av nyfikenhet.

 • Grundare
  Member since: 31/07/2018

  Camthalion skrattade lite lätt för att skaka på huvudet. Det var rätt uppfriskande med någon ung person som inte riktig hade samma bitterhet som många andra. Eller hat för den delen. Tänk om de flesta hade varit sådana istället?

  “Tyvärr, men ack. Så är förbannelsen av unga. Speciellt för en äldre alv som jag.” hummade han för äta det som fanns framför honom med god aptit. Det hade varit längesedan han kunde äta sig mätt.

  “Vackert… En av de vackrare städerna som existerar på Talanrien. En fristad för alver.” sa han, lite som om det var imprentat i hans skalle redan från lite barndomen.

   

Viewing 18 posts - 1 through 18 (of 18 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.