Älvor

Älvor

Älvorna är magiska väsen som främst är bosatta i Älvskogen i sydvästra Talanrien, vid Västbukten. De är mindre än alverna och har genomskinliga och ofta färgglada vingar, och är inte besläktade. Älvor har ofta stark och vild naturlig magi i sig, som är stärkt av energin i naturen i deras omgivning. De är en lika naturlig del av Älvskogen som alla växter och djur, och lever i nära symbios med alverna.

Älvorna har flera bosättningar omkring alvernas stad och anser sig själva tillhöra samma land. Utseendet varierar väldigt, namn och utseendet är mestadels beroende på vilken kärnkälla som deras magi utgår ifrån. Det vill säga, vind, vatten, jord eller eld, men vare sig storlek eller utseende har de flesta av älvorna vingar och en naturlig fallenhet för magi.

Älvorna är kända för sin dans i dimmorna och för sin ljuva sång. Sången har en tendens att locka till sig dödliga som inte kan motstå den, som blir drivna av ett så starkt begär att de följer den utan tanke för att senare inse att de är borttappade djupt inne i skogen. 

Medan älvorna lever i samspel med alverna är de väldigt skygga mot utomstående, och att få se en är väldigt ovanligt. 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.