Dryader och Holtar

Dryader

Dryader, eller i folkmun trädfolk, är namnet på de som bor i Árd, även kallad den bortglömda skogen långt öster om Kaldrland. Folket är ett av Talanriens äldsta folk och har levt ett sekulariserat liv i sina skogar långt borta från människornas civilisationer. Dryaderna finns i många former, från vackra människoliknande skepnader med mossa och blommor växande på deras hud, små feer med vingar, till enorma former som mer liknar träd, som kallas för holter, och de lever i en märklig naturlig symbios sida vid sida trots sina olikheter.

Holtar

Holtar kallas de dryader som blir stora och mera trädliknande. Till skillnad från de mindre och nätta dryaderna är de stora som jättar, och är mer likt träd i form, skepnad och rörelse. En holt kan bli upp till fyra meter lång, och har hur som liknar bark. De finns i olika former och skepnader, precis som olika träslag. Medan de generellt är väldigt lugna till temperamentet fungerar de även som skogens väktare, och är farliga fiender att ha på grund av deras storlek och uthållighet.

 

Befolkningen i Árd

Árd är dryadernas och holtarnas rike. Gamla sagor och legender om skogsfolket och talande träd är något som berättas runt lägereldarna i Kaldrland, men något man inte ser som mer än myter längre. En gång var Árd ett blomstrande samhälle, men ett mörkt krig har gjort skogen till en farlig plats. Kriget började av en magiker vid namn Anduin som till en början skyddade Árd och dess invånare från omvärlden.

För mycket magi och strävan efter mer kraft gjorde att hans vision blev vriden. Under flertals år har han korrumperat dryader och vänt dem till sin sida. De flesta små byarna är utdöda av Anduin som gjorde dem till tanklösa och odöda slavar. Det största fria samhället som fortfarande existerar är Berelon som ligger i den västra delen av skogen.

Berelon är dryadernas huvudstad i Ard. Berelon är en stad vars hus hänger från kraftiga grenar, nästan som större fågelbon eller bikupor. I mitten av staden finns ett ihåligt träd som reser sig högt över de andra träden, många repbroar binder de många rummen tillsammans och man kan se den vackra himmelen som tak. En bas för både fest, men främst krigarnas fäste. Än idag strider Berelons invånare dagligen mot Anduins tanklösa krigare för att förlänga sin annalkande dom, oförmögna att söka hjälp från omvärlden.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.