Orker

Orker

I nordväst i grässlätterna under Järnbergen lever orkernas klaner. Det är stora till växt och ett krigarfolk som inte ska förväxlas med vättar. Oftast mörkgröna eller bruna i hudton är de stora och muskulösa och har en kultur som cirkulerar runt spiritualism i allting och där man lägger djurens andar högt. Klanerna styrs av shamaner eller den starkaste krigaren i klanen, och man gör inte direkt någon skillnad på kvinnor eller män

Orkerna är oftast längre än människor, och varierar från ca 2-2,5 meter i längd. De har mörkgrön och mörkbrun hy. Krigarna är oftast bredaxlade och muskulösa, medan shamanerna brukar ha ett mer tanigt utseende. Trots det är de kraftigare byggda än exempelvis människor, och har stora hörntänder som sticker fram över läpparna även då munnen är stängd, vilket ger dem ett farligt utseende.

Orkklanernas samhällen varierar väldigt mycket beroende på vilken klan man kommer ifrån. Hör man till ulvklanen och är uppvuxen i Gar Oroth har man ofta en fredligare uppväxt än i många andra orkklaner. Kulturen centrerar sig mer kring jakt, och respekten för de djur och byten man fångar, men även vördnaden för sin familj, sina förfäder och det spirituella. Givetvis är de stora krigare för att skydda sina länder från andra rivaliserande orkklaner. Många andra orkklaner har en kultur mer baserad på krig, där man redan som barn måste visa sin styrka genom att ständigt slåss och kriga, och samla troféer från sina offer.

Orkerna i Mar Gharok

Mar Gharok är namnet på de vida grässlätterna där ork-klanerna har sina bosättningar och klaner. Det är stora till växt och ett krigarfolk som inte ska förväxlas med vättar. Oftast mörkgröna eller bruna i hudton är de stora och muskulösa och har en kultur som cirkulerar runt spiritualism i allting och där man lägger djurens andar högt.

Klanerna styrs av shamaner eller den starkaste krigaren i klanen, och man gör inte direkt någon skillnad på kvinnor eller män. De är jägare som lever på landet men varje klan har en något egen kultur.

Vissa är mer aggressiva än andra, där klanens medlemmar måste visa sitt värde genom att kriga och döda, medan andra är fridfulla och vill leva ifred. Det är de krigiska klanernas plundringar som ger orkerna så dåligt rykte i världen.

Du kan läsa mer om orker och Mar Gharok här!

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.