Post has published by Talanrien

Sidan är under konstruktion

Länder skapade av spelare

Märehn

Me’erfolkets rike

Me’erisia

Mörkeralvernas rike

Dar Zakhar

Dvärgarnas rike

Zirthimar

Orkernas rike

Mar Gharok

Vättarnas rike

Worggard

Brinkeland – Halvlingarnas rike


Brinkeland

Talanrien är ett svenskspråkigt rollspelsforum för fantasy rollspel skriven i fri text. Världen och informationen på sidan fungerar som en bas för rollspelen, medan den lämnar mycket utrymme för fantasi och spelarnas egna bidrag.

Länderna nämna på denna sida är inte de enda möjligheterna till en karaktärs bakgrund. Har du en egen idé som skulle passa din karaktär bättre, skriv åt administratörerna så kan de hjälpa dig!

Vi söker ständigt nya medlemmar för olika intriger och berättelser som utspelar sig i världen, och kan hjälpa dig hitta en passlig roll i världen – exempelvis som en kunglighet, adel eller någon karaktärs släkting.

Spelare som bara vill äventyra i världen och möta andra karaktärer kan enkelt påbörja en forumtråd och improvisera!

Talanrien är en fantasyvärld skräddarsydd för skrivande rollspel. Ifall du söker spelare att spela med, eller vill veta mer om de berättelser där det behövs fler spelare är det bara att skriva på forumet eller på vår Discord så hjälper vi dig!

 

Kaldrland

Kaldrland är ett kallt och kargt rike på den norra kontinenten där man dyrkar de mystiska asarna. Landet är inspirerat av vikingatiden samt de fornnordiska gudasagorna och berättelserna.

Läs mer här!

Nirai

Nirai har styrts av samma kejsarfamilj sedan riket grundades. Niraianerna har karaktäristiska sneda ögon och mörk hårfärg, och dyrkar solen liksom deras kejsare. Det är ett rike där perfektionism, heder och artighet är grunden i allt. Inpsirationen för Nirai kommer från historiska Kina och Japan.

Läs mer här!

Iselem

Iselem är stort rike i södra Talanrien omgivet av öken, bebott av människor med mörk hudton. Det är ett fundamentalistiskt rike där man dyrkar guden Sharah, eldens herre, och regenten som trons överhuvud. Mycket av inpsirationen för riket kommer från Forntida Egypten och sagor som Tusen och en natt.

Läs mer här!

Karm

Karm är ett stort rike i östra Talanrien, och är Talanriens motsvarighet till ursprunget för klassiska sagor om riddare och inspirerat av Europas feodala medeltid. Här dyrkas Athal och ljuset, vars religion skyddas av paladinkrigarna och Templet. Har man sett Game of Thrones vet man exakt hur förrädiska Karms furstendömen och Husen som styr riket är.

Läs mer här!

Celeras

Celeras är Talanriens största autonoma handelsstad. Vad som gör Celeras unikt är hur folkslag från hela världen bor bakom samma murar, då alla är välkomna i Celeras så länge de kan arbeta och bidra till Celeras ekonomi. Arkitekturen är lika brokig som den mångfald av kulturer och bakgrunder som söker sig dit, och styrs av stadens mäktigaste handlare. Samhällsklyftorna är stora och de rika och fattiga delas av floden som går genom staden.

Läs mer här!

Caras Idhrenin

Caras Idhrenin är världens största skola för magiker, och en liten stad i sin egna rätt. Skolan, som även kallas för Arcanum, befinner sig på en ö i sjön Nír. Här undervisas inte bara magiker, utan alla som har råd med utbildning. För att kontrollera magiker har många länder ingått ett avtal där man skickar barn med magiska förmågor till skolan för att undervisas. Likväl finns en organisation under Caras Ihdrenins auktoritet som kallas Tredje ögat vars syfte är att neutralisera och straffa magiska brottslingar.

Läs mer här!

Iserion

Iserion var en gång ett furstendöme som tillhörde Karm, men är idag en självständig stadsstat. De kontrollerar handelsvägarna mellan öst och väst genom den enorma Järnporten där man måste betala tull för att passera. Deras relation till Karm, samt kulturella skillnader och likheter, kunde beskrivas som den mellan England och Frankrike under medeltiden. De har en laddad historia med alvriket Nela’thaënas i väst, en gång allierade och idag fiender, och nuförtiden en speciellt negativ syn på “spetsöron”. De alver som är födda och lever i Iserion är för det mesta andra klassens medborgare, reducerade till att bo i fattiga ghetton.

Läs mer här!

Kaelred

Kaelred är så gott som den enda republiken i Talanrien. Stadsstaten styrs av folkvalda senatorer och statschefer, med ett kungahus i en mer ceremoniell maktposition. Kaelreds mer unika aspekt är att kungahuset och några bland den övriga högadeln i riket har förmågan att skifta från mänsklig skepnad till drakskepnad, och därför kallas de för drakfolket. Detta är en hemlighet som de flesta drakfolk håller tyst om, i rädsla för att bli jagade och hotade på grund av fruktan man har för drakar i världen.

Läs mer här!

Barastar

Högt uppe i sin fristad på Snötopparnas bergskedja i östra Talanrien bor människorna från Barastar. Det är ett dolt litet rike där människor som en gång bodde i Tharmad lever i frid från sitt mörka förflutna. De barastarer som reser i världen drar ofta till sig blickar med sin långa längd och starka kroppshydda. De är inspirerade av barbarfolk från olika fantasysammanhang, så som barbarerna i spelserien Diablo, eller Conan Cimmeriern och den Hyboriska tidsåldern.

Läs mer här!

Mahadwen

På de öppna grässlätterna söder om alvernas rike och väster om Järnporten styr Mahadwens hästfolk. Vad som en gång var ett enat rike är idag uppdelat mellan tre hästfurstar och ett oenigt rike. De är kända världen över för sina hästar och få kan skjuta en båge på hästrygg som deras krigare. Mahadwen är inspirerat av Tolkiens Rohan.

Läs mer här!

Nela’thaënas

I den enorma skogen Nela’thaënas bor den största mängden av alvernas folk som dyrkar gudinnan Erethil. Här har de isolerat sig från omvärlden i en egen kultur som lever i symbios med naturen. Samhället var traditionellt klassuppdelat mellan skogsalver och högalver, och förr var de generellt mer magiskt kunniga högalverna som styrde riket. Efter blodiga inbördeskrig har klyftan mellan de två stammarna lättat, och riket styrs av drottning Nearena som är en skogsalv.

Läs mer här!

Mahadwen

På de öppna grässlätterna söder om alvernas rike och väster om Järnporten styr Mahadwens hästfolk. Vad som en gång var ett enat rike är idag uppdelat mellan tre hästfurstar och ett oenigt rike. De är kända världen över för sina hästar och få kan skjuta en båge på hästrygg som deras krigare. Mahadwen är inspirerat av Tolkiens Rohan.

Läs mer här!

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.